sábado, 13 de noviembre de 2010

Difusión de Okume en "El Periódico"

Neix una nova escola de teatre musical solidari a Castelldefels
VIRGINIA GUTIÉRREZ
Okume AZ és una ONG de Castelldefels que treballa per ajudar a països o poblacions necessitades a través de l’educació. Entre les seves múltiples activitats per aconseguir fons es troba Todoporque Rías, una nova escola de teatre musical per a joves i adults. El seu naixement es remunta al passat mes d’abril, quan un grup d’amics va crear l’obra Apagón que es va representar a diferents poblacions de la comarca amb la intenció de recaptar fons per a l’ONG local. “Va ser tot un èxit, i ens va animar per tirar endavant el projecte de l’escola” explica la directora de Todoporque Rías, Sammy Taylor.
Des del passat mes d’octubre, el projecte és una realitat en la que ja hi participen una cinquantena de persones. L’activitat de l’escola, que es realitza al Teatre Plaza de Castelldefels, es divideix en dues vessants: una acadèmia per a joves de 10 a 17 anys i un club per a adults. “A l’escola formem nois i noies en les tres disciplines fonamentals del teatre musical, que són la música, el ball i la interpretació”, explica Taylor, qui ressalta que, a banda d’aquesta formació, “també involucrem als joves en l’activitat de l’ONG, fomentant en ells valors tant importants com són la solidaritat o el treball en grup”.
EL CLUB. L’altra iniciativa que ha tirat endavant Todoporque Rías és un club per a majors de 18 anys, on persones amb inquietuds artístiques es reuneixen per crear espectacles que seran representats com a font d’ingressos per a l’ONG Okume. “Tenim gent de totes les edats, amb experiència en el teatre musical i sense ella, però tots amb moltes ganes de passars’ho bé i, alhora, ajudar a aquells que més ho necessiten”, comenta Taylor. Al club hi poden participar tant aquelles persones amb ganes de pujar a l’escenari com “tothom qui vulgui ajudar en la producció, des de l’escenografia i el vestuari fins a la publicitat”.
 El club, que acaba de començar a funcionar, té com a primer objectiu estrenar el seu primer espectacle  musical el proper mes de març al Teatre Plaza La recaptació anirà a un dels projectes que té en marxa Okume en relació amb un orfenat del Nepal, per ajudar a aquells nens que no tinguin la sort de ser adoptats.
Tots aquells que vulguin més informació sobre l’escola o el club, es poden adreçar a la web www.todoporquerias.blogspot.com o al telèfon 606 37 66 05.
2 COMENTARIOS:

2 comentarios:

  1. Enhorabuena por todo vuestro trabajo. Esperamos ver pronto los resultados y pasar un buen rato con los musicales!!
    Ánimo!

    ResponderEliminar
  2. Orphan Children Rescue Centre, OCRC, este es el nombre del Orfananto de Nepal. Alli viven 25 niños, allí iran destinados los fondos que se recauden de la Obra de Teatro.
    La primera vez que fui allí, lo hice con la ilusión del que piensa que va a hacer a alguien feliz...Que equivocada estaba!.
    No solamente no enseñé nada a ninguno de los niños que vivían allí, sino que aprendí de ellos la lección más importante de mi vida.
    Ellos me enseñaron día a día, que la felicidad no es algo que dependa de las circunstancias de la vida, que no importa tener mucho o poco, estar solo o acompañado, tener família o ser huérfano...nada importa...la felicidad es una opcción que cada uno de nosotros tenemos independientemente de las circunstancias que nos rodeen y solamente depende de nosotros el decidir que hacer con ellas. Ellos, todos y cada uno de estos niños, con circunstancias personales que aquí nos parecerían terribles decidieron ser felices...A través de sus ojos...entendí plenamente el significado de la palabra resignación... De la mano de la resignación...viene la actitud de no enfadarse con la vida....y así llega la calma...el sosiego...la paz de espiritú...y tras todo ello, la sonrisa, esa sonrisa que sale del corazón...
    Gracias a todos los que con vuestro trabajo y esfuerzo conseguireis dinero para ellos...no les hareis más felices, pero si les ayudareis a que su vida sea un poquito más fácil...podrán tener uniformes nuevos, comer carne una vez a la semana...y muchísimas cosas más...Y todo eso, solamente será porque por algún motivo maravilloso la vida puso en su camino a personas que decidieron ayudarles, sin conocerles, sin saber apenas nada de ellos...y esto es absolutamente fantástico.
    El día de la representación cada uno de vosotros, obtendrá la satisfacción personal de actuar, yo os deseo que además, podáis sentir la inmensa alegria que solamente se siente cuando se da, que cuando se abra el telón y veáis el teatro lleno, entendáis la importancia de lo que realmente habréis conseguido.
    Muchas gracias a todos, gracias Sammy, millones de gracias...

    ResponderEliminar

Comentarios